Hyvää juhannusta!

Inspiroidu #59: Kartta

3640545403_6d387ae7c2.jpg

Vaikka vettä sataa taivaan täydeltä on mieli aurinkoinen: Ensimmäinen Inspiroidu-haastetyö on tehty!

”Haaste # 59

KARTTA

Käytä työssä jonkinlaista karttaa. Se voi olla perinteinen opaskartta, tiekartta tai linjakartta, mutta se voi olla myös aarrekartta! Kartta joka kertoo minne haluaisit matkustaa tai missä kaikkialla olet matkustanut, kartta johon on merkitty kaukaisen ystävän sijainti tai kartta josta löytyy suosikkiravintolasi. Linjakarttaan merkitty jokapäiväinen bussireitti tai mummolan sijainti rautatieseisakkeen vierellä. Kartta joka kertoo kotimaan rajoista ja niiden tärkeydestä tai kartta joka opastaa tien sydämeesi. Kartta voi olla millainen tahansa, se voi olla faktaa tai fiktiota ja se voi näyttää sijainnin tai olla näyttämättä. Se on oma karttasi, joten tulkitse haastetta vapaasti.”

 

Lähdin liikkeelle muistelemalla, millaisia erilaisia karttoja olen saanut vuosien varrella katsella ja käyttää. Ajatus ohjautui aika nopeasti rivitanssiin ja tanssilakanoihin eli sanallisiin kuvauksiin tanssikoreografioiden koukeroista. Nämähän itse asiassa muistuttavat kovasti lapsuuden aarrekarttoja: myös niissä kerrotaan, kuinka monta ja millaista askelta mihinkin suuntaan tulee ottaa.

Taustaan liitin ”kartan” yhdestä suosikkitanssistani ja toki sivulle pääsivät myös rakkaat tanssibuutsini. Valitsin otsikon ja tekstien kieleksi englannin, koska "karttani" oli englanninkielinen.

Haaste oli hyvä ja lopputulos miellytti tekijäänsä. Ja mikä parasta: Oli todella mukava uppoutua hetkeksi rivitanssimuistoihin – harrastukseen, joka viime vuosina on jäänyt aivan liian vähälle huomiolle!