Viime skräppäystapaamisessa taisi olla puhetta, että olen menossa Aikuisopiston kurssille ompelemaan kangaslaukkuja. Nyt kurssi on käyty ja ensimmäiset laukut ovat valmiina!

Kurssiviikonlopun aikana tavoitteena oli suunnitella ja valmistaa kassi, jolla voi kuljettaa kaksi 12x12" papereille tarkoitettua muovikoteloa vaikkapa tuleviin skräppäystapahtumiin. Malli vaati arveltua enemmän pohdintaa, ja ajatus kypsyi mielessä vasta kurssiviikonlopun jälkeen. Vappuna laukku kuitenkin tuli valmiiksi. Muutaman pienen yksityiskohdan saattaisin tehdä toisin, mutta pääpiirteissäni olen kassiin erittäin tyytyväinen.
Kangas on Marimekkoa, samoin harmaa vuori. Kurssin ajoitus nimittäin oli täydellinen - Marimekon ystävämyynti ja edulliset kangastarjoukset osuivat juuri kurssiviikolle!
Vuoren ja päällikankaan välissä on ohut vanu. Laukku suljetaan vetoketjulla, jottei 'arvosisältö' ole täysin säiden armoilla. Koska laukkua pidetään pääasiassa lattialla, on kassin pohjassa mustat muovinappulat, puklat.

      

Tänä viikonloppuna skräppäyslaukku sai seurakseen olkakassin. Kaavat on piirretty Marimekon kangaskassista, mutta alkuperäisestä poiketen myös tässä laukussa on vuori. Kassi suljetaan magneettinastalla ja sen sisällä on vetoketjutasku.
Tykkään kovasti!

    

Kurssiviikonlopun aikana visioin tekeväni kangaslaukun, joka tukimateriaalin avulla pysyy pystyssä. Ja sellainenhan syntyi: Lintukuvioisen päällikankaan ja violetin vuoren välissä on paksu liimahuopa, joka pitää laukun ryhdissään. Kahvat on kierrätetty vanhasta viikonloppukassista. Sulkeminen magneettinastalla.
Erittäin hauska kokeilu tämäkin.

    

Nyt tosin on aika siirtää ompelukone hetkeksi sivuun. Sormet syyhyävät jo ihanien paperien pariin...