Kameralaukut ovat yleensä varsin kamalia. Vallitseva trendi tuntuu olevan, että käytännöllisyys voittaa aina kauneuden. Tosin oman laukkuni käytännöllisyydestäkin voi kiistellä: Digijärkkäri mahtuu laukkuun juuri ja juuri, eikä tilaa ole salamalle, vastavalosuojalle tai laturille - lompakosta tai muusta tarpeellisesta nyt puhumattakaan. Lisäksi minua on vaivannut se, että kameralaukun tunnistaa aina takuuvarmasti juuri kameralaukuksi. Ja joka paikassa ei välttämättä halua kuuluttaa, että kantaa mukanaan arvokasta tavaraa.

Amerikkalaisia blogeja selaillessani huomasin ilokseni, että kameralaukkuvalikoima on viime kuukausina kasvanut erityisesti naisvalokuvaajille suunnitelluilla laukuilla. Joku oli siis lukenut toiveajatuksiani!

Koska kameralaukut ovat varsin kalliita, piti vaihtoehtoja puntaroida pitkään ja hartaasti. Koska toiveessa oli saada laukku marraskuussa tehtävälle lomareissulle mukaan, oli valinnan aika. ihastuin erityisesti Epiphanien Ginger-malliin, mutta koska laukun toimitus olisi takuuvarmasti mennyt pitkäksi, päädyin Jill-e:n mustaan, medium-kokoiseen laukkuun. Näitä oli saatavilla Saksasta, jolloin ei tarvitse jännittää tullien ja verojen kanssa. 

Jos jotakuta kiinnostaa nähdä eri valmistajien kameralaukutarjontaa, täältä löytyy aika hyvä lista.