Inspiroidu Kuukauden kisassa tehtävänä oli askarrella tärkeiden asioiden tasku:

TÄRKEIDEN ASIOIDEN TASKU

Lokakuussa skräpätään tärkeitä papereita, salaisuuksia, kuvia tai muita asioita säilövä tasku. Kisan otsikosta huolimatta kilpailutyön ei tarvitse olla taskumuodossa, vaan mikä tahansa tasku, kuori, teline, muistitaulu tai kotelo käy. Kiinnitä huomiota ainakin seuraaviin asioihin:

• taskussa (tai vastaavassa) tulee käyttää jotakin valokuvaa
• voit käyttää valmista pohjaa (esim. clipboardeja) ja tuunata sen
• työstä tulee käydä ilmi sen käyttötarkoitus esim. otsikon muodossa

Muista kilpailutyötä tehdessäsi, että skräppäyksessä oleellista on muistojen (sekä valokuvien) tallentaminen, joten tätä ideaa soveltaen tulisi kilpailutyökin toteuttaa. Skräppää esim. potentiaalista skräppäysmateriaalia säilövä pahvikotelo, kuittikuori, keittiön muistitaulu tai laskutasku.

Halusin, että minun tärkeiden asioiden taskuni liittyy jollain tapaa tähän harrastukseen - josta todellakin on tullut minulle kovin tärkeä. Surffailen paljon skräppäysaiheisilla sivuilla ja keräilen leiskaluonnoksia koneeni kovalevylle. Inspiroitumisen kannalta tämä säilytyspaikka ei ole kovin kätevä, sillä tietokone ja sen kovalevy ovat kaukana askartelupöydästä. Muutenkin luonnoksia on paljon mukavampi katsoa tulostettuina kuin koneen näytöltä. Siksi askartelin säilytysrasian malliluonnoksille - pienen inspiraation herättelykuution, siis.

Tästä lähdin liikkeelle:

Rasia on kuutionmallinen vanha palapelirasia, kooltaan varsin pieni, 8 x 8 x 8 cm. Kannessa oli alunperin paperisarana, mutta se oli repeytynyt rikki.

Irrotin kannen vanhan päällyspaperin ja piirsin kaavat uudelle päällykselle.

Alkuperäisessä rasiassa oli myös sisäkansi, joka lähti nätisti irti - oliko ehkä koskaan kannessa kiinni ollutkaan. Se oli sen verran siisti, ettei sitä tarvinnut päällystää uudelleen.

Kanteen tulostin yhdestä mielileiskastani ottamani valokuvan. Päällystin kuvan ohuella kontaktimuovilla, jotta se kestäisi kannen availua ja sulkemista paremmin. Teippasin kuvan kanteen kiinni.
Kuvan kehyksen leikkasin kuvioleikkurilla tummanruskeasta kartongista.

Kannesta tuli ihan kiva, vaikka kehyksen liimaus meni tavoille uskollisesti hieman sinne päin :)

Järjestelin mallikuvat vierekkäin PowerPointissa, lisäsin kuvien alle viitteen kuvien alkuperästä ja tulostin ohuelle valokuvapaperille.

Halusin tehdä luonnoksista yksipuolisia kortteja, jotta niitä olisi helpompi selailla rasiassa. Kuvan taustalle teippasin kuviokartonkia ja laminointikoneen ryttyillessä päällystin korttien etupuolet kontaktimuovilla. Kortteja on yhteensä 42.

Tämän jälkeen oli jäljellä enää laatikon pohjaosan päällystys. Etureunaan kiinnitetystä stanssikuviosta selviää, mitä on laatikon sisällä.

Kortteja on laatikossa juuri sopivasti: ei liian vähän, jotta pino ei kaadu, mutta ei myöskään liian paljoa, jotta kuvia on helppo selailla.

Pieni inspiraation herättelykuutioni on valmis!