Xing ja Paperiliittimen Riikka listasivat blogeissaan kymmenen mieluisinta tarviketta ja haastoivat muut skräppääjät ja korttiaskartelijat tekemään samoin. Tärkeitä tavaroita on listattu jo aika joukko, tässä oma luetteloni sekalaisessa järjestyksessä:

1. Paperileikkuri pyöröterällä

Tätä ilman ei kerta kaikkiaan enää tule toimeen. Ensimmäinen leikkurini oli myös Fiskarsin, mutta perusleikkurin teriä sai olla vähän väliä vaihtamassa uusiin. Tässä terä ei kulu yhtä nopeasti, ja leikkuria on muutenkin kiva käyttää.

2. Sakset ja sormiveitsi

Saksia on useita, ja jokaiselle on vakiintunut oma käyttötarkoituksensa. Tim Holtzin saksista pidän kovasti, sillä teflonpintainen terä ei jää teippeihin kiinni. Ainoa miinuspuoli on terän lyhyys - Bilteman leveä teippi ei katkea yhdellä painalluksella, joten hieman pidemmät terät tekisivät näistä aivan täydelliset.
Fiskarsin sakset sopivat käteen hyvin ja niitä on helppo terottaa. Lisäksi kuvioidut sakset tuovat käyttäjälleen paljon iloa :)
Sormiveistä käytän lähes jokaisen leiskan tekemisessä - todellinen suosikkituote siis!

3. Boordi- ja kulmaleikkurit

Paperileikkureissa ei ole yhtä ja ainoaa suosikkivalmistajaa, vaan vaihtelen sujuvasti tuotemerkistä toiseen. EK Successilla ovat ymmärtäneet, että askartelija arvostaa hyviä säilytysominaisuuksia. Vähän tilaa vievä muotoilu on siis pelkkää plussaa.

4. Glossy Accents

Glossyn tulee aina askarrellessa olla käden ulottuvilla, sillä se on mielestäni aivan ylivoimainen liima. Kapea kärki kuljettaa liiman sinne minne kuuluukin ja liimaus pitää varmasti.
Pari kertaa olen kokeillut käyttää Glossyä 'oikean tarkoitukseen' kiiltävän kohopinnan tekemiseen. Toimii, mutta vaatii pitkän kuivumisajan.

5. Kaksipuoleinen (Bilteman) teippi

Kuulun teippiasioissa vannoutuneeseen Biltema-koulukuntaan ;)
Teippi on edullista, riittoisaa ja riittävän leveää. Lisäksi se lähtee kuopimatta irti taustapaperista ja on sopivan ohutta (teippikerrokset tai möykyt harvoin näkyvät teipattavan kohteen etupuolella).
Kiinnittämistöihin ei juuri tarvita mitään muuta tuotetta - poikkeuksena nauhat ja pitsit, jotka kiinnitän askartelukaupasta hankitulla, kapeammalla kaksipuoleisella teipillä.

 


6. Valkoinen Sakuran Gelly Roll

Kirjoitan sivujen tarinoinnin usein valkoisella tussilla tummalle pohjalle. Gelly Roll on ehdoton suosikkini: sillä on helppo kirjoittaa, jälki on peittävää ja se kuivuu varsin nopeasti. Muitakin värejä penaalissa on, mutta valkoiseen tartun näistä ehkä useimmin.

 

7. Ompelukone (Janome)

Tämä on aina käden ulottuvilla oleva oleva luottotyökaluni :)
Ompelukone on toki muutenkin paljon käytössä, mutta ommeljälkeä jää varsin usein myös kortteihin ja skräppisivuihin. Tämän koneen hankin ehkä viitisen vuotta sitten ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Tulemme hyvin juttuun, eikä siistien tikkien eteen tarvitse tapella koskaan.

8. Muliini- ja kirjontalankoja sekä pistelypuikko

Aina ei tule ommeltua koneella, sillä pidän myös kovasti käsinompelusta. Kuvion pistelen puuvartisella pistelypuikolla, joka on ollut yksi parhaista hankinnoistani. Lankana käytän yleensä muliinilankaa 2- tai 3-säikeisenä. Lankavarastoni on varsin kattava, ja osan langoista olen saanut edesmenneeltä, käsitöitä harrastaneelta isoäidiltäni.

9. Nappeja

Napit ovat suosikkikoristeitani. Niitä ei vain voi olla liikaa: eri värisiä, eri kokoisia, eri muotoisia, erilaisista materiaaleista. Monikäyttöisempiä ja inspiroivempia tarvikkeita tuskin onkaan!

10. Distress:n musteet ja musteenlevitin

Etenkin korteissa mutta myös leiskoissa tykkään värjätä reunoja leimamusteilla. Distress:n musteet ovat tähän ihan parhaita. Lempisävyjä on useita, mutta eniten taitaa tulla käytettyä 'Brushed Corduroy' -ruskeaa. Musteen hieron paperiin musteenlevittimellä, joita on käytössä useampia. 
Leimakuvien värittämiseen en Distresseja ole vielä oppinut käyttämään, mutta tämän tekniikan opiskelu on ollut mielessä jo jonkin aikaa.

Tässäpä näitä!
Lisäksi olisin toki voinut mainita ihanat kuviopaperit ja kartongit (kuvioilla ja ilman), joita pidän tämän 'lajin' sydämenä. Varsin tärkeänä perusmateriaalina pidän myös aakkostarroja, jotka tuovat sivuun mukavaa kolmiulotteisuutta.

Millainen on oma top-10 -listasi?